Gulrot- og gresskarsuppe

Her kommer oppskriften på en deilig og varmende suppe i høstværet. Den er en blanding av en oppskrift fra ei svigerinne og litt egen vri.

Her er det lett å forandre på oppskriften etter som hva man har tilgjengelig. Oppskriften er til ca 6 personer.

Ingredienser:

  • 500 g gulrot
  • 300 g gresskar
  • 1 ss smør
  • 1 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1/2 ts ingefær, fersk eller fra glass
  • 2 ts karripulver eller etter smak
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • salt etter behov
  • 1/2 boks seterrømme.

Stek løk, hvitløk, ingefær og karri i smøret i noen minutter. Ikke for sterk varme, så smøret blir brent.

Tilsett gulrøtter og gresskar i biter og grønnsaksbuljongen. La det koke til grønnsakene er myke, fra 15-30 min alt ettersom hvor store bitene er. :)

Smak til med salt. Blend suppa og bland i seterrømme.

Suppa vår ble litt for sterk for barna med 2 ts karri. Det er ganske stor forskjell på hvor mye chili det er i krydderet.

Jeg serverte suppa med varme rundstykker og hvitløksbaguett! Nydelig!

Gulrot- og gresskarsuppe

Gulrot- og gresskarsuppe

 

Jeg har også en oppskrift på gresskarsuppe uten gulrot og en gresskarsuppe i thermomixen.

God appetitt!

Advertisements

2 thoughts on “Gulrot- og gresskarsuppe

  1. Tilbaketråkk: Middagsplan uke 42 « Hjemmelagd

  2. Tilbaketråkk: Middagsplan uke 44 « Hjemmelagd

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s