Det fine med høsten…

…er at man kan høste!

Litt grønt fra hagen!

Men egentlig kan jeg ikke skryte av noen stor avling i år. Delvis fordi jeg sådde for seint og delvis pga ekstremt mye regn og ikke minst rådyr som elsket det lille som kom opp! Vi håper på bedre tider neste år. Jeg er i alle fall glad for at jeg kan kjøpe grønnsaker på butikken og ikke er avhengig av egen avling!

Gårsdagens fangst ble til buljong og i dag hadde vi mangoldpai til middag.Til storesøsters jubel og lillesøsters fortvilelse. Men blandet med brød gikk det faktisk ganske bra for sistnevnte også. Allerminstemor på 9 mnd syntes heller ikke det smakte så verst!

Nydelige farger av mangoldstilkene. :)

 

Mye godt og grønt i paien!

 

Til slutt noen bilder fra grønnsakshagen i fjor (siden det er morsommere å vise fram. :)):

 

Rød grønnkål!

 

 

Gul squash

 

 

Rød bladbete eller mangold (swiss chard, engelsk)

 

 

Toppen av bønnestativet

 

 

Squash har nydelige blomster!

 

Reklamer

4 tanker om “Det fine med høsten…

  1. Kjempemorro å ha sin egen grønnsakshage der man kan høste salat og grønnsaker! (selv om det sikkert er mye arbeid med luking og sånt) Det har jeg også lyst til å ha engang når vi får hage! Du er så flink med sunn mat Sabine!

    • Takk for koselig kommentar, Caroline!
      Det er egentlig mest arbeid om våren når alt skal i jorda. Men det er veldig gøy å spise mat man har sådd og plantet selv! Urter og salat kan man jo ha i potter også. Jeg har en tomat og chili-plante i potte også.

  2. Sabine, du er flink!! heldige jenter og mann som har en mamma og kone som er så flink til å fore de med den rette maten! Men du gir en annen stakkars husmor litt dårlig samvittighet ;) Til neste år håper jeg vi også får til en liten grønsakshage. Den blir riktignok ikke så eksotisk som din, men ungene har gitt beskjed om hva de vil ha :) Håper det går fint som gressenke! :) Hils jentene-klem Merethe

    • Takk, Merethe. Men det er ikke meninga å gi noen dårlig samvittighet, bare god inspirasjon. :) Det er veldig gøy for barn med litt grønnsaker! Jentene her elsker å spise sukkererter og gressløk om sommeren. :) Det er ikke så mye som skal til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s