Speltpai med kylling og brokkoli!

 
Speltpai med kylling og brokkoli

Speltpai med kylling og brokkoli

Her i familien er vi veldig glade i pai. Jeg synes det er veldig greit å bruke som restemat, siden man kan bruke mange forskjellige ingredienser. Så jeg pleier ikke å følge en spesiell oppskrift, men bruker det jeg har tilgjengelig. Vi spiser en frisk salat ved siden av.

Paibunn:

  • 240 g speltmel
  • 125 g smør
  • 1 eggeplomme
  • 0,5 dl kaldt vann

 

 

 

Først lagde jeg mel av speltkorn. (1min./trinn 10) Så blandet jeg melet og smøret i thermomixen.(20sek./trinn 5) Deretter tilsatte jeg eggeplomme og vann. (15sek/trinn 5) Lot det stå litt i kjøleskap og trykket ut deigen i en rund paiform.

Forstek paibunnen i 10 min. på 200 grader.

Fyll:

  • 2 kyllingfileter med salt, pepper, urter osv. Jeg hadde ikke tid til å marinere kjøttet, så jeg kuttet det opp og stekte det i olje. Strødde over salt, pepper, oregano, basilikum, timian og litt cayenne.

  • brokkolibuketter (jeg vasket brokkolien, delte den opp, og helte kokende vann over. Da ble de akkurat passe etter at de var stekt.)
  • 3 egg (Du kan også bruke 4 egg og mer væske, men da må paien stekes lenger, og det hadde jeg ikke tid til…)
  • 2 dl væske (melk, nøttemelk, sojamelk el.)
  • 0,5 dl salt
  • sherrytomater

 

Kyllingpai før den er stekt.

Paien stekes på 210 grader i ca en halv time. Den skal være ganske fast. Velbekomme!

Advertisements

One thought on “Speltpai med kylling og brokkoli!

  1. Tilbaketråkk: Middagsplan uke 42 « Hjemmelagd

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s