Spinatsufflé

Jeg har alltid likt ostesufflé veldig godt. Men nå tåler jeg ikke ost, så jeg har prøvd meg på spinat varianten. Det smaker faktisk veldig godt. Vi spiste den med naturris og salat. Vi koste oss hele familien. Jeg turte ikke å bytte ut hvetemelet i sausen, men skulle tro man kunne bruke noe annet? Melken kan byttes med melkeerstatning.
Rask og enkel mat, men ganske lang steketid.
Spinatsufflé

Spinatsufflé

 

  • 400g frisk eller 350g frossen spinat
  • 4 ss mel
  • 3 dl melk eller fløte
  • 4 eggeplommer
  • salt, pepper og evt muskat
  • 4 eggehviter

Lag hvis saus av mel og melk. Ta gryten av platen og tilsett en eggeplomme om gangen. Forvell og hakk den friske spinaten, før den legges i røren. Den dypfryste spinaten kan tine i sausen. La røren avkjøles litt etterpå. Smak til med krydder og salt.

Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig i den avkjølte massen. Hell massen i en smurt, ildfast form, og stek suffleen i ovnen. Server straks.

Stekes på 175 grader i ca 50 min.

Advertisements

3 thoughts on “Spinatsufflé

  1. Tilbaketråkk: Middagsplan uke 2 « Hjemmelagd

  2. Tilbaketråkk: Middagsplan uke 7 « Hjemmelagd

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s