Hjemmelaget falafel (uten juks)

Noen som har prøvd å lage falafel selv? Sånn kikert-kaker i pitabrød som man får kjøpt i midt-østen.

Jeg har laget det noen ganger, både fra pakker og fra bunnen. Men synes det er så kjipt å steke i så mye olje. Så denne gangen prøvde jeg å steke det i ovnen. Det tok mye lenger tid, men jeg synes resultatet ble godt! Og innbiller meg at det er en del sunnere.

Tips: Det som er tidkrevende med falafel (og hummus) er at kikertene må bløtlegges over natten, og kokes en stund etter det. Men jeg pleier å tilberede stor porsjon, og fryse ned i små porsjoner. Så er det klart til bruk. Det går jo an å bruke fra boks også, men det er best å bruke «fersk».

Ingrediensene til falafel

Ingrediensene ferdig til å bli hakket.

Ferdig stekt falafel

Ferdig stekt falafel.

Advertisements

One thought on “Hjemmelaget falafel (uten juks)

  1. Bravo, I was happy to find you blog and I have linked to it from my list on SuperKitchenMachine.com.

    I wonder how it would be to make chickpea flour first… before proceeding with the falafel recipe? Something to try maybe?

    Cheers from Canada!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s