Ris/mandelmelk i Thermomix

Rismelk i thermomix

Ris/mandelmelk laget i Thermomix

Nå har jeg laget rismelk noen ganger og er veldig fornøyd med resultatet. Vi sparer en del på å lage den selv, og i tillegg så vet vi nøyaktig hva vi drikker.

Jeg har funnet oppskriften på en blogg som heter «Quirky Cooking», og du kan lese den på engelsk her.

1. Legg 50 g naturris i en tørr thermomixbolle, og finmal 1 min./trinn 9:

2. Tilsett 30 g mandler og mal i 30 sek./trinn 9. (Du kan også bruke cashewnøtter)

3. Tilsett følgende ingredienser og kok på 60 grader/6 min./trinn 4:
– 1 liter vann (eller litt mer. Jeg bruker 13 dl.)
(Hvis du har tid kan du la ris/mandelmelet ligge i vann over natten før du koker det.)
– 1 ss kokosolje (for kremet konsistens)
– 30 g søtning f.eks. honning, agave sirup el.
– klype salt

4. Kjør på 40 sek./trinn 8. Så siles melken og helles i en mugge. Avkjøl og klar til bruk!

Jeg pleier å servere fersk rismelk til jentene mine (3 og 5 år)  med litt jordbærsmak. Det synes de er veldig godt. De har ikke vendt seg til å drikke den naturell enda, siden vi har drukket sojamelk til nå.

Hvis du vil ha melken tykkere kan du bruke mer ris, eller mindre hvis du vil ha den tynnere.

«Bunnfallet» som siles ut kan brukes i all slags kaker, muffins, kjeks etc. Eller i puddinger og supper.

En tanke om “Ris/mandelmelk i Thermomix

  1. Tilbaketråkk: Bananmelk i thermomix « Hjemmelagd

Legg igjen en kommentar