Thermomix

Jeg må innvie denne bloggen med å skrive noen ord om superkjøkkenmaskinen vår, Thermomix. Vi har bare hatt den en uke (!), men jeg har allerede brukt den flittig. Blant annet har jeg laget rismelk, pesto, tortilla, mangojuice, vegetarcurry, og buljong.

Så lurer du nok på hva som gjør denne maskinen så super. :) Skal prøve å forklare med få ord.

Den er en kraftig blender og kan knuse is og  frossen frukt til is og sorbet.

Den kverner korn, ris, nøtter, frø til mel.

Den elter deig til pizza, pasta, brød osv.

Den visper krem, eggehvite, melk

Den emulgerer majones, dressinger

Lager pure av grønnsaker, frukt

Hakke løk og hvitløk osv.

Har innebygget vekt.

Det som gjør Thermomix unik er at den varmer maten til den temperaturen du forhåndsinnstiller. Dermed kan du lage supper og sauser som varmes og røres så det ikke blir brent. Den har også en dampdel, hvor man skånsomt kan dampe grønnsaker og fisk/kjøtt.

Dette er en del av arbeidsoppgavene til «verdens minste, smarteste kjøkken», som den også blir kalt.

Jeg glemte å si at alt dette gjør at man sparer mye tid, og matlaging blir mye mer spennende!

Så får du følge med på bloggen, og se hva jeg lager i vindundermaskinen. :)

Advertisements

2 thoughts on “Thermomix

  1. Tilbaketråkk: Middagsplan uke 44 « Hjemmelagd

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s